lördag 4 juli 2009

Lördag 4/7-2009 20:00

DAG: Jaha då är det kväll igen då ja, la mig som jag brukar men kunde inte somna nått bra alls. Klockan var nog fram emot två innan jag lyckades somna, och sov inte alls så bra under natten. Sen skulle jag vakna till nio med idag, försökte somna om men det sket sig. Kom upp seg idag men fick i mig frukosten och sedan till elva tiden så satte jag igång med novellerna. Slutade idag till två då jag la in köttet i kylen och sedan en timme senare så satte jag igång att laga det. Under denna timme så lyssnade jag på musik, tog av mig lagom tills jag skulle sätta igång med maten. Japp förberedde allt och gick igång nån gång till kvart över två. Problemet med att göra wok är att det måste så illa fort allting, köttet skall steka 2 min sedan upp och bambuskotten och champinjonerna skall gå i 2 min. Sedan skall köttet ner igen och gå i två minuter och sedan måste det upp med en gång. Så hela diskbänken är full av skit när man är klar. Allt gick bra idag jag fick till det som jag ville men jag glömde att salta och peppra. Brukar bli så när jag gör wok allt skall gå så fort så jag glömmer nått alltid. Men jag la på salt och peppar och lite kaennepeppar, tycket alltid att det är nått som fattas i denna rätt. Sedan får jag såsen för tunn inte alls som på kinarestaurangen, och så har jag i för mycket soja. Så jag kommer vänta med att lägga upp receptet tills jag får till det bättre. Får se hur det smakar till måndag då första satsen går åt. Det blir rätt mycket mat men det är mest bambuskott, fan om jag kunde förstå vad det är som fattas i den. Men lite kaennepeppar skall nog göra det lite godare. Så skall jag nog ha mer maizena i såsen, står en tesked till fyra personer. Ja till två matskedar soja och en och en halv deciliter vatten, blir ingen sås alls det så jag tar åtta matskedar soja och halv liter vatten, men det är för lite maizena så såsen bli tunn. Ändå tar jag sju skedar i den, men får pilla lite med det så skall jag nog få till ett recept tillslut. Det kommer upp när jag fått till det som jag vill. Japp var klar med detta till halv tre så var det bara att vänta på att klockan skulle slå fyra. När den gjorde detta så drog jag ut på min lilla cykeltur. Kom hem och stretchade och sedan var det mat, idag hade jag kotletter med spagetti. Dock skulle jag nog ha tagit rörpastan istället var inte alls så gott idag med spagetti. Men det gick ner tillslut ändå. Kollade på smallville idag som var inspelat igår, ja det var nog min dag det idag. Hoppas som vanligt på vinst idag men det brukar bli en annan summa än den jag ville ha, inget. För det mesta, men idag så smäller det det känner jag på mig. Eller hur…

TRÄNING: Japp drog idag ut på cykeltur, dock var jag rätt seg idag och inte alls i form. Tog över en timme idag igen, och jag gav upp i sista backen. Idag igen men seg som fan och det tog emot idag när jag trampade. Men så är det när sömnen är kass, smällar man får ta. Varmt var det iallafall att stretcha idag och som vanigt när jag cyklar så gick stretchen bra.

NOVELL: Japp tidig men seg start på dan dock var det rätt bra för jag blev klar i tid så jag hann med träningsmaten. Jag hann med tre noveller idag igen, ja som förra gången jag körde. De är rätt bra men det finns att lägga till, känns som om jag skulle kunna få till dem en dag ändå. Vi får se tills början av nästa år, ja eller så går det fortare ändå. Men skall köra en månad mellan tills jag går på dem igen. Efter denna omgång så har jag bara två gånger kvar så skall det vara klart. Japp så har vi tävlingen också de fick in 113 noveller i år. Sedan tar det väl en månad nått sånt så får jag svaret på det. Sedan är det skrivas tävling med 31/8 går tiden ut på den, kan skicka jag har ju ändå arbetat på dem lite så kan skicka och se.

Jadå var det dags att säga Tjingeling! :D :P :D

Inga kommentarer: