lördag 27 september 2008

Lördag 27/9-2008 20:01

DAG: Jaha dags igen då va, kom igång idag vid tio tiden men låg kvar ända till elva innan jag gick upp. Somnade sen igår med, men sov rätt bra inatt ändå. Så kom upp och fick i mig frukosten och sedan gick jag och tänkte på novellen fram till ett då jag satte igång. Var klar med detta till halv tre då jag inmundigade en mjukis. Så sedan har jag pillat med datorn idag, började redan innan jag fick i mig frukosten. Spelade ett spel jag hade fått på minnet, ja usb minnet alltså. Sedan höll jag mig lugn tills efter mjukisen, näe, efter middgen var det. Igår fick jag äntligen backup programmet att fungera. Men det skulle köra igen den 28:e klockan 22:09 då är datorn avstängd. Jag kunde inte igår få det att ända tid men idag kom jag på hur man gjorde. Man var tvungen att köra det igen till sex så kom den tiden in som tid. Jag pillade med det igår vid 22:00 tiden så den tiden kom in då. Men det gick inte att ställa om man var tungen att köar om programmet vid sex tiden för att ändra det. Så nu kommer jag backa upp bilder dokument och lite till en gång i veckan måndag 18:00 det är okey då äter jag så. Men jag vet inte om jag kommer köra detta program vid backup för det komprimerar allt till en annan fil. Vilket gör att jag inte kan ta bara det jag vill ha utan måste ladda in allt. Men jag kan köra det ändå så har jag en extra backup. Jo för ett par dagar sen så fick jag mera utrymme på telias backup jag fick beställa mer och det skulle kosta 15:- spänn men när jag tog det på kontokort så slapp jag betala alls. SKumt men jag slapp, nu har jag 2 GB lager så jag kan fylla på med annat med. Jag var uppe i 489 MB och hade 500 MB men som sagt nu har jag rum. Men det backar bara upp en gång i veckan lite kasst det om jag får säga mitt. Det betyder att jag kan förlora en hel veckas filer om olyckan skulle vara framme. Det går inte att lägga mer än en gång i veckan, lite kasst faktiskt. Mer da? Näe nu är det moste som gäller för lilla mig imonn. Skall ta med mig men platta och mitt nya minne, plattan skall hon testa på ett program hon har. Jag hittade plattor för 475:- spänn på dustinhome sedan plus frakt en 65:- annars så fanns de på westium för 531:-. Idén är att jag skall köra målning på söndagar efter dammsuget och middagen, ja träningsmiddagen. Så vi får se vad som kommer upp på söndag kväll. Då i målningar avdelningen. Jo jag skall imonn eller idag om jag fått resultaten lägga in lite extra på mitt spelkonto. Jag funderar på att köpa en 100:- triss men tror då att jag har mer chans att vinna om jag köper fyra 25:- triss istället. Man kan vinna upp till 10000000:- på skrapet men var är chansen att göra det, ja jag vet minimal. Så det blir nog fyra 25 or ändå kommer igen om vinsten en nannandag. Tummarna. Jo glömde igår att klippa mig, skall vänta tills nästa fredag då jag tvättar så tar jag det då. Blev lite för mycket med nytt skydd på samma dag. Börjar nog bli gammal ändå.

TRÄNING: Japp endast en stretch idag men det gick bra, som vanligt var jag stel i kroppen men hade på mig mer idag så det gick bra ändå.

NOVELL: Japps kom igång sent idag men fick lagt upp info:t lite annorlunda idag lite bättre. Så gick jag bra tag och gjorde upp storyn idag med. Jag har kommit på stroyn rätt bra men sedan skall som vanligt detaljer till. Skall köra detta på tisdag om allt går som det skall. Har idag lagt upp legionen jag la in bågskyttar för det passade in i storyn. Jag hittade att de ibland hade det de kom från Kreta. Romarna satte in annat folk än sina egna på vissa platser för att skulle slippa slåss. Från början använde de alla som bodde i rom alla fick dra ut i krig men sen fick de en betald arme. De som inte var romare kunde va med i armen och efter 25 år fick de medborgarskap i rom. Om de levde så länge, disiplinen var stenhård. Det var åtta man som blidade nått, minns inte ordet, sedan var det åttio som blidade nått annat på 480 man och dessa var då tio som blidade en legion. Det är komplicerat det här och jag skall ha med så lite som möjligt av detta, men lite måste till. Det skall vara en general som för dem, dessa brukar ha sju eller sex legioner att anföra men han har ett special uppdrag av cladius som satt på tronen mellan 42-48, jag minns inte tiden chansar bara nått sånt var det. Lite för mycket att ha med kronligt är det med att hålla reda på det, men får se hur mycket jag har med. Lite måste det till för att känna stämingen av den tiden. Men inte så mycket.

Så dags att säga som jag brukar men innan dess så håll tummaran tack. Säger HEJ! :D :P :D 

Inga kommentarer: